Racepremiär

Alexander Pfister Lotus

 

Racepremiär på Mantorp!

Utdrag ur Alexander Pfisters Racerapport:

"Lördagens första test var på upptorkande bana, då vi bara ville säkerställa att allting fungerade körde vi 4 varv på regndäck, allting bra så långt.

Till kvalet var det dags att för första gången få prova bilen ordentlig på torr bana med slicks, trodde vi... 5 min innan vi skulle rulla ut på banan öppnade sig himlen och det var bara att byta till regndäck.

Tog det försiktigt i början då det låg stora mängder vatten på banan och risken för vattenplaning var stor, ju längre passet gick ju mer gick det att ta i. Det var en hel del bilar som körde av och tillslut blev det safetycar varpå jag valde att gå in i depån, fick då beskedet att jag hade tredje tid och att det var 3min
kvar av kvalet, valde därför att avbryta.

Det visade sig senare att en konkurrent hade lyckats slå min tid och jag fick således en fjärde tid och startposition i race 1 vilket kändes bra.
På söndagen var det torrt och nu var det dags för slicks, var ganska nervöst innan då jag inte hade en aning om hur bilen skulle bete sig eller fungera i torrt.
Kom iväg bra i starten och låg fyra ut på den långa rakan, där blev jag passerad av två motorstarkare bilar med v8‐or.
Hade sedan rätt bra häng på dessa och tyckte bilen fungerade okej, även om det inte var helt bra. Låg fyra med två varv kvar, ganska komfortabelt utan några bilar bakom som hotade. Efter start‐ och målrakan är det en snabb vänsterböj där man kör i ca 150‐160 km/h, mitt i den böjen upphör allt vad styrning heter att fungera och det bär iväg rakt emot en däcksbarriär. Finns ingen möjlighet att undvika detta och jag åker snett in i barriären med nosen för att sedan studsa in med bakdelen på bilen.

Det visade sig ganska snart att någon framförvarande bil hade lagt glykol på banan och naturligtvis lyckades jag köra mitt i detta, därav avåkningen.
Efter en bogsering in i depån kunde vi konstatera att vi inte kunde laga bilen utan var tvungna att åka hemåt."

På Unoflow är vi trots helgens krasch glada och stolta över att Unoflow-Lotusen hittils verkar ha farten som krävs för att vara med i toppen, och att det nya chassit och växellådan verkar fungera som tänkt.

Vi hoppas att vi får se och höra mer under säsongen!

I videon intill kan du åka med ett varv, så höj volymen, spänn fast dig, och njut...

 

....och Alexander, Kämpa!

     
 
Dela på Facebook

 

Anders Dynehäll, 2015-05-06