Ny Mini Dynafile II

Dynabrade Vacuum Mini Dynafile II model 15002  

Beprövad Bandslip nu med utsug för bättre arbetsmiljö

Dynabrades bandslip Mini Dynafile® II är en beprövad slitvarg i svensk industri, nu finns den även med damm-utsug för bättre arbetsmiljö och ökad produktivitet.

Nya modellen
Den nya maskinen med utsug är avsedd att kopplas till dammsugare via 25mm vakuum-port och sugslang, utsuget ger renare luft kring operatören vilket gör arbetsmiljön bättre, och ger även en renare arbetsplats vilket ökar produktiviteten.
Bortsett från utsuget är den nya maskinen identisk med standard-modellen, alla slipmaterial och ev. tillbehör som kontaktarmar är helt kompatibla mellan modellerna.

Teknisk Information
Utsug används vanligen i slip-applikationer där det antingen dammar mycket, där dammet är farligt att andas in, eller där det finns höga krav på renlighet.
Exempel på sådana applikationer är slipning av trä,  kompositmaterial, plast/epoxi eller i fallet med renlighet, inom t.ex Aerospace.
Rent generellt är utsug på slipmaskiner starkt på frammars främst pga höjda krav på arbetsmiljö.

Artikelnummer
Effekt
Vikt
Längd
Ljudnivå
Vakuum-anslutning
Slipbands-dimension
Vibrationsvärde (EN12096)

15002
0,4hp / 0,3kW
0,74kg
294mm
83dB(A)
25mm (1-tum)
13 x 305mm
<2,5m/s²

Dynabrade
Amerikanska Dynabrade är världsledande på handhållna bandslipmaskiner för industrin, och deras modell Mini Dynafile® II har varit en av de mest sålda modellerna ur deras program i Sverige i många år. Litet format och smidighet i kombination med hög kvalitet och stryktålighet är de egenskaper användarna av Mini Dynafile® II ofta prioriterar.

Unoflow AB
Unoflow som är en distributör i tryckluftsbranchen är Partners till Dynabrade och distribuerar hela deras sortiment i Sverige sedan mer är 15 år.
Företaget representerar vid sidan av Dynabrade även andra varumärken i Sverige och Norden, t.ex Steiner Slangvindor & slang, Fini Kompressorer och Nakanishi microslipmaskiner och –spindlar.

Anders Dynehäll, produktansvarig för Dynabrade på Unoflow AB:
”Dynabrade har fokuserat mycket på ergonomi och arbetsmiljö på senare år, och nu har vi snart en utsugs-modell av de flesta maskintyper i sortimentet. Det är ofta svårt att vänja operatören vid den extra sugslangen när dom slipar, men efter ett tag med utsug brukar de flesta användare undra hur dom stod ut med att jobba i allt slipdamm”

Ladda ned zip-mapp med högupplösta bilder samt pressreleasen i word- och PDF-format
https://dl.dropboxusercontent.com/u/39375524/Dynabrade_modell_15002_pressrelease.zip

Kontakta oss för mer information!

 

     
 
Dela på Facebook

 

Anders Dynehäll, 2015-10-27